Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

hekp

25. 3. 2009 20:18
poplatky

Nic vám nebrání založit si účet v bance která nabízí vedení zdarma.

0 0
možnosti
AH

nyny.

25. 3. 2009 13:29
poplatky ze psů

ty mi nepřijdou absurdní jako takové (byť jejich zavedení u nás -já si to pamatuji) bylo odůvodněno právě úklidem po psech, takže teoreticky, by vlastně platící majitelé po psech vůbec uklízet neměli. To, že je po těch asi 30 letech situace jiná a poplatky jsou jakousi daní, je jasné a že si člověk po psovi uklidí patří ke slušnému vychování.Absurdní je rozdíl ve výši poplatků mezi městem a vesnicí a hlavně povinnost platit ne podle toho, kde pes žije, ale kde je hlášen pro evidenci obyvatelstva jeho majitel.Považuji to za vrchol drzosti.Takže, pokud jako osoba bydlící v rodinném domě se zahradou mimo Prahu jsem zůstala hlášena v Praze z nepochybně nutných důvodů (výdeje občanky, daně, úřady na jednom místě, kdežto v místě fyzického pobytu každý v jiné vesnici v dosahu 40 km), jsem nucena platit za psa v Praze, místo 300 ročně, tuším 1500.To je basurdní a běžnému životu se totálně vymykající.

0 0
možnosti
VN

venda44

25. 3. 2009 12:06
Daleko absurdnější

Daleko absurdnější jsou poplatky rozhlasové a televizní.

Dle jejich logiky má člověk platit za to, že má nějaký přístroj, umožňující příjem. Jestli doopravdy přijímá, nebo ne už poplatkotvůrce nezajímá. Navíc v dnešní době je ke ke koupi spousta přístrojů, kreré toto sice umožňují, ale primárně slouží k naprosto jinému účelu a jejich majitele ani ve snu nenapadne aby funkci rádia použili. Bohužel je to nezbavuje povinnosti platit.

0 0
možnosti
AH

nyny.

25. 3. 2009 13:31
Re: Daleko absurdnější

ano, souhlasím, vživotě jsem neposlouchala radio, ale platit ho musím, protože halt digitální vysílání obsahuje i rozhlad. To samé mobily nebo počítače. Ano, to je nejabsurdnější poplatek pro běžný lidský život.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

25. 3. 2009 9:33
Poplatek za psa

je myslím logický. Psi totiž musí být očkováni proti vzteklině. Tato vezkrze užitečná věc vyžaduje evidenci všech psů a jejich majitelů. A to není zadarmo. :-P

0 0
možnosti
AH

nyny.

25. 3. 2009 13:23
Re: Poplatek za psa

No nevím, co má očkování s evidencí psů a s ní spojenými poplatky společného. Obecní úřady, kde tato evidence je a kde vybírají poplatky nezajišťuje ono očkování a zrovna tak veterináři nemají povinnost kontrolovat psí známky. Jsou to naprosto oddělené databáze a navíc vetrináři nemají žádnou centrální databázi, jen svých "pacientů" psů.

0 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 23425x
Jsem výběhový typ člověka, který zastává archaické názory a zvyklosti, jako je slušnost, ohleduplnost a tolerance.
Přes pokročilý důchodový věk věřím v možnosti a sílu Internetu.
A proto jsem na tomto blogu.
Více na: www.sazena.eu

Seznam rubrik